Vārāmās virsmas tips

Iesākuma apskatīsim vārāmās virsmas tipus. Elektriskā plīts mēdz būt ar čuguna apļiem uz balta emaljētā paneļa, kas mums jau ir diezgan ieraksts pēc izskata. Šāda virsma ilgi uzkarst, taču arī ilgi saglabā siltumu, kas ir nepieciešams ēdiena sautēšanai.

Mēdz būt arī monolītās un monotonās stikla keramikas plītis, kurām visi sildīšanas elementi ir paslēpti zem virsmas. Degļi vai sildīšanas zonas, sevišķi Hi-Light*, šādai virtuves plītij uzkarsīs acumirklī, atstājot pārējo paneļa virsmu aukstu.

Dažām keramikas virsmām Jūs paši varat izvēlēties sildīšanas zonas, balstoties uz trauka apakšas diametra, savukārt funkcija “Atlikušā siltuma indikācija” paziņos Jums par to, vai plīts deglis jau ir atdzisis.

Cepeškrāsns

Lai arī kādu variantu Jūs izvēlētos, plīts nav iedomājama bez cepeškrāsns. Elektriskā cepeškrāsns ar konvekcijugrilu, iesmu un iespēju  ēdiena pagatavošanas  “uz tvaika”, spēj īstenot pat pašas sarežģītākās receptes.

Pievērsiet uzmanību tam, lai cepeškrāsnij būtu: termozonde* ēdiena ārējās un iekšējās temperatūras noteikšanai; taimeris*, kurš laikā paziņos Jums par to, vai pīrāgs ir gatavs un var izslēgt cepeškrāsni (dažos modeļos taimeris pats izslēgs cepeškrāsni).

Gabarīti un dizains

Nākamais svarīgais punkts elektriskās plīts izvēlē ir tās gabarīti un dizains, jo gan virsmai, gan cepeškrāsnij pēc saviem izmēriem ir jāatbilst Jūsu kulinārajām prasībām, kā arī efektīgi jāizskatās, iederoties virtuves kopējā dizainā.

Klasiskajām virtuvēm būs piemērotas gāzes, elektriskās vai keramiskās plītis ar gabarītiem 85x50x60 cm, kurām ir balts vai pelēks emaljēts pārklājums.

Savukārt mūsdienīgā interjerā nav nekā labāka par keramisko plīti ar displeju, kuras pagriežamie rokturi ir viegli “iegremdējami” vadības panelī, nedaudz uzspiežot uz tiem. Turklāt, vārāmā virsma ir aizsargāta no netīšas programmas izmainīšanas vai izslēgšanas, tāpēc Jūs varat neraizēties par to, ka zupa neizvārīsies līdz galam, bet ziņkārīgie bērni iegūs apdegumus.

Noslēgumā jāpiebilst, ka, neskatoties uz to, ka stikla keramiku ir daudz vieglāk kopt un tīrīt (nekā elektrisko, vai pat gāzes virsmu), tā pieprasa, lai ēdiena pagatavošanā tiktu izmantoti trauki ar ideāli taisnu dibenu.

Visas elektriskās / keramiskās plītis Jūs varat apskatīt šeit.